100% VEGÁN, ORGANIKUS ÖSSZETEVŐK

A világ különböző tájairól, frissen szerezzük be az organikus és finomítatlan összetevőinket. Ennélfogva minden termékünk mentes az ártalmas összetevőktől, szintetikus adalékanyagoktól.

Termékeink készítésekor törekszünk arra, hogy kiváló minőségű  összetevőket használjunk fel, finomítatlan formájukban, hogy a tápanyagok a maguk teljességében válthassák ki jótékony hatásaikat. Bőrünk így egész nap élvezheti a tápanyagok és vitaminok nagyszerű előnyeit. Az értékes olajok és vajak javítják a bőr nedvességtartalmát és természetes vízmegtartó képességét, valamint növelik a bőr rugalmasságát, puhaságát és ragyogását.

Készítményeinkbe csakis olyan enyhe tartósítószereket teszünk, amelyek antimikrobális természetüknél fogva képesek felvenni a harcot a mikrobákkal szemben.

ARGÁNOLAJ

Argania Spinosa* – Marokkó

Marokkó “folyékony aranyának” is nevezett argánolajat a marokkói berberek már többezer éve test- és hajápolásra használták – sok más jótékony hatásai mellett. Az olajat az argánfa terméséből nyerik ki, amely a benne rejlő antioxidánsairól és gyulladásgátló hatásáról ismert.

Az argánolaj gyorsan beszívódik a bőrbe, nem hagy zsíros utóérzetet, ezért kiváló alkotóeleme a hidratálókrémeknek és testápolóknak. Valamennyi bőrtípusra ajánlott; megfelelő tápanyagot nyújt a száraz, érzékeny, érett és zsíros bőrnek – csakúgy mint a neurodermatitiszre és az ekcémára hajlamos bőrtípusnak.

Jótékony hatásai közé tartozik, hogy összetevői szabályozzák a faggyútermelést, melynek köszönhetően alkalmazható a pattanások kezelésére, továbbá hatékony a pikkelysömör és a terhességi csíkok csökkentésére is.

*organikus, finomítatlan

Argán olaj

BABASSU OLAJ

Argania Spinosa* – Marokkó

Egyszerre kókuszos és kávés aroma jellemzi a babassu olajat, amelyet az Amazonas-medencében őshonos babassu pálma magjából vonnak ki. 

Brazíliában – főleg az északi területeken – a babassu termés fontos gazdasági jövedelemforrás, de létfontosságú a mindennapi megélhetés szempontjából is: a gyümölcséből magas vas- és kálcium tartalmú lisztet állítanak elő; a vastag héját pedig égetéssel szénné alakítják, melyet fűtőanyagként használnak fel. A leveleket jellemzően tetőépítésre használják fel, de elterjedt felhasználási módja az is, hogy megszárítják és szalmát készítenek belőle, amiből szőnyegeket fonhatnak az otthonaikba. 

 

A babassu olaj zsírsavakban, E-vitaminban, illetve kálciumban és cinkben gazdag, tápláló olaj. Fő összetevői közé sorolható a laurinsav és a mirisztinsav, ezért is hasonlítják gyakran a kókuszolajhoz; hatásuk ugyanis többnyire megegyezik. 

Számtalan test- és arcápoló termékben megtalálható kiváló bőrpuhító, ragyogásfokozó és hidratáló tulajdonságai miatt.

BAOBAB OLAJ

Adansonia Digitata* – Afrika (Sahel)

A baobab fa Afrikában, Madagaszkáron, Ausztráliában és Arábiában őshonos növény. Olaját a gyümölcs magjából származtatják, melyek kiemelkedően gazdagok különböző értékes tápanyagokban, köztük olaj- és linolsavakban, omega 3, 6 és 9 zsírsavakban, csakúgy, mint A-, C-, D- és E-vitaminokban. Mindennek köszönhetően a baobab olaj támogatja a természetes kollagéntermelést, mellyel elősegíti az egészségesebb, simább és feszesebb bőr kialakítását.

Az olaj könnyen beszívódik a bőrbe, anélkül, hogy eltömítené a pórusokat, vagy zsíros érzetet hagyna maga után – ezért hatékonyan alkalmazható minden bőrtípusra.

*organikus, finomítatlan

Baobab

CITROM

A citrom (Citrus limon) illóolaját a Földközi-tenger partján termesztett gyümölcs héjából nyerik ki hidegsajtolási eljárással; mely során körülbelül ezer citrom héjából állítanak elő fél kiló illóolajat. 

Élénk sárga színe, friss illata és energizáló hatása révén folyékony napfényként is emlegetik. Erős antimikrobiális hatású, így támogatja a szervezet védekezőképességét és méregteleníti azt.

Feszesebbé teszi a szöveteket, valamint puhítja, felfrissíti, kisimítja a bőrt. Legideálisabb a zsíros, faggyúmirigy-túlműködésre hajlamos bőrtípusra.

CSERESZNYEMAG OLAJ

Prunus Aviuma*

A cseresznyemag olaj telis-tele van antioxidánsokkal, A- és E-vitaminokkal, olaj- és linolsavakkal, amelyek helyreállítják és feltöltik a bőrt. Az olaj erőteljesen hidratáló és tápláló tulajdonsággal bír, egyúttal hatásos a pikkelysömör és az ekcéma tüneteinek enyhítésére is.

Valamennyi bőrtípusra, így érzékeny, száraz és érett bőrre is alkalmazható.

*organikus

Cseresznye

CSIPKEBOGYÓ OLAJ

Rosa Canina* – Európa, Ázsia

A csipkebogyó olaj értékes alkotói az A- és C-vitaminok, amelyek stimulálják a kollagéntermelést, javítják a bőr nedvességtartalmát, ezáltal csökkentik a ráncokat és a finom vonalakat. Szuper könnyű, nem hagy zsíros nyomot, mégis kiváló hidratáló hatásáról ismert – amellett, hogy nyugtatja a hegek környékét, puhává varázsolja a bőrt, és egyenletessé teszi a bőrfelszínt.

A csipkebogyó olaj továbbá gazdag E- és D-vitaminban, valamint B-karotinban, melyek mindegyike antioxidáns, és segít a szabad gyökök elleni küzdelemben.

Csipkebogyó

ÉDESNARANCS

Az édesnarancs eredendően Kínából származik, ahol a boldogság és a jólét szimbólumát testesítette meg. 

A termékeinkben használt, Brazíliából származó gyümölcs illóolaját a narancs héjából, hidegsajtolással nyerik ki.

Az illóolaj növeli a vérkeringést – így a szövetek sokkal gyorsabban regenerálódnak –, valamint visszaadja a bőr egyensúlyát, és támogatja a méreganyagok eltávolítását. Magas C-vitamin tartalma miatt lassítja az öregedés jeleit, ezáltal jelentősen enyhítheti a ráncok nyomait, és a finom vonalakat.

Friss és könnyed illata frissességgel tölt fel a mindennapokban.

FAHÉJLEVÉL

A fahéjlevelet már a Bibliában illatosító és füstölőanyagként említik. 

Illóolaját az Ázsiában őshonos örökzöld fák leveleiből nyerik vízgőz-desztillációval.

Aromája édes, fűszeres, erdei fás illatú, amely antibakteriális és fertőtlenítő hatással bír.

Fő jellemzője a vérkeringésre kifejtett serkenő hatása, valamint erőteljes immunerősítő tulajdonsága. 

Nyugtató illatjegye elismert; megszünteti a mentális fáradtságot, egyúttal növeli a koncentrációs készséget. 

FEKETERETEK-KIVONAT

Raphanus Sativus Var. Niger

A feketeretek-kivonat antimikrobális tulajdonsága okán természetes tartósítószer, amelyet előszeretettel használnak kozmetikumokban – széles spektrumú baktérium- és gombaellenes hatása miatt az összetevők minél hosszabb eltarthatósága érdekében. Fő hatóanyaga hidratáló hatású.

Fekete retek

GRÁNÁTALMAMAG OLAJ

Punica granatum* – Földközi-tenger térsége

A gránátalma cserje elsősorban a mediterrán régióban, illetve Iránban, Észak-Indiában, a Himalája térségében, Kínában és az USA-ban honos. A magból hidegen sajtolt aranysárga olaj egyedülálló tulajdonságokkal bír: gyulladásgátló, regeneráló és magas antioxidáns tartalmáról ismert. A gránátalmamag olaj mélyen behatol a bőr szövetébe, fokozza a bőr rugalmasságát, közben növeli annak vízmegtartó és regenerációs képességét. Ismert jótékony hatásai közé sorolható az is, hogy csökkenti a hegesedés és a bőrbetegségek megjelenését – például gyógyír a pikkelysömör, a rosacea és az ekcéma tüneteinek enyhítésére. Alkalmas száraz, érett vagy irritált bőrre.

*organikus, szűz

Pomegranates

GYÖMBÉR

A gyömbér (Zingiber officinale) egy lándzsás levelű trópusi növény, melyet évezredeken át fűszerként és orvosságként használtak; sőt az arabok egyenesen azon ételek közé sorolták, amelyeket a Paradicsomban fognak fogyasztani.

Kozmetikai alkalmazásában a gyömbér leginkább az illóolajáról ismert, melyet lepárlás útján a gyökérgumókból nyernek ki.

Csillapítja a bőr kipirosodását, és gátolja a sejtek oxidációját, amely felelős a bőr károsodásáért és az öregedés jeleiért. Serkenti a vérkeringést és javítja a bőr tónusát. 

Az aromaterápiában alkalmazott gyömbér olaj fokozza a koncentrációt, egyúttal nyugtató hatással is bír.

JOJOBAOLAJ

Simmondsia Chinensis* – Délnyugat- és Észak-Amerika

A jojobaolajat a jojobacserje magjából préselik ki, amely növény Arizónában, Kaliforniában és Mexikóban őshonos. Ez a szuper hidratáló összetevő E- és B-vitaminokban gazdag; cink és szelén tartalma pedig elősegíti a táplált és sima bőr kialakítását.

A jojobaolaj nagyon hasonlít a bőrmirigyeink által termelt faggyúra, amelynek jelentős szerepe van a bőrünk védelmében.

Gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros érzetet, valamint segít megőrizni a bőrünk saját hidratáltságát, így az puha és rugalmas marad. Különösen hatásos száraz és vízhiányos bőrre, emellett enyhíti a gyulladásokat, az ekcémát, a pikkelysömört és szabályozza a faggyútermelést.

*organikus

Jojoba

KAKAÓVAJ

Theobroma Cacao* – Dél-Amerika

A kakaóvaj a második helyezett a kókuszolaj után a favoritok versenylistáján. Csordultig van vitaminokkal: az A-, B1-, B2-, B3-, C- és E-vitaminok mind ott sorakoznak az alkotórészek listáján. Köszönhetően a magas zsírsav tartalmának, a kakaóvaj könnyedén felszívódik a bőrbe, és órákig  képes a hidratált érzet nyújtására.

A kakaóvaj minden bőrtípusra ajánlott, de a leghatásosabb a száraz és érett bőrön. Mindemellett jótékony hatásai kimutathatóak a hegek és striák megjelenésének csökkentésében, valamint bizonyított a gyulladásgátló hatása is.

*organikus, finomítatlan

Kakaóvaj

KARDAMOM

A Délkelet-Ázsiában őshonos alapanyag az egyik legdrágább a fűszernövények körében, mivel betakarítása nehéz és időigényes. Finoman egzotikus, karakteres illatjegyeiről a kardamom könnyedén felismerhető – igazi afrodiziákum.

Rugalmassá teszi a bőrt, élénkítő hatással bír, illata pedig enyhíti a szellemi fáradtságot.

Gyulladáscsökkentő, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. 

A zöld kardamomból nyert illóolaj a szervezetre gyakorolt tónusjavító hatásáért az aromaterápiában is nagyrabecsült összetevő; levertség vagy szellemi kimerültség esetén alkalmazzák.

KÓKUSZOLAJ

Cocos Nucifera* – Fülöp-szigetek

A kókuszolaj sokak megítélése alapján az olajok királynője – ami nem csoda, számos “szupererő” tulajdonítható az alkotóelemeinek. Nemcsak az illata isteni, hanem hidratáló, ápoló, gyulladáscsökkentő és tápláló hatásának is jár az elismerés.  A kókuszolaj könnyedén beszívódik a bőrbe, anélkül, hogy mélyen a pórusokba szívódna és elzárná azokat.

Száraz, vízhiányos és repedezett bőrre ajánlott, továbbá természetes gyógymód a napégés és a bőrpír kezelésére is.

*organikus, szűz

Kókusz

MAKADÁMDIÓ OLAJ

Macadamia Ternifolia* – Észak-Ausztália

Ez a tápláló összetevő az Észak-Ausztália területén honos örökzöld makadámdiófa terméséből származik. A makadámdió olaj tobzódik a tápláló tápanyagokban, beleértve az egészséges zsírsavakat és a káliumot.

Az olaj talán az öregedésgátló tulajdonságairól a legismertebb: az omega 7 zsírsav magas szintje természetes hatásának hála gondoskodik fiatalos bőr elősegítéséről, és a vérkeringés fokozásáról. Minden bőrtípus kedveli, jó hatással van az érzékeny, vegyes vagy zsíros bőrtípusokra is, de a száraz bőrnél működik igazi csodatevőként.

Többi társához hasonlóan – szerkezetjavító hatása miatt – a makadámdió olaj is kiválóan csökkenti a striák és hegek jeleit, valamint fényvédő tulajdonsága miatt óv a káros UV sugaraktól.

*organikus, finomítatlan

Makadámdió

MÁLNAMAG OLAJ

Rubus Idaeus*

A tiszta, finomítatlan málnamag olaj kivételesen magas E- és A-vitamint, Omega 3 és 6 zsírsavakat tartalmaz. Mindezen összetevőknek rendkívül hatékony gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságai vannak, amelyek hozzájárulnak az irritált bőr és az ekcéma tüneteinek enyhítéséhez.

A málna természetes napvédő is: a karotinoidok gátolják az UV-károsodást és serkentik a sejtek regenerálódását. Hatékonyan hidratálja a bőrt és javítja a rugalmasságát. Ellagsavat is tartalmaz, mely csökkenti a kollagén elhalását, míg a fitoszterolok elősegítik a kollagéntermelést, ami egészségesebb, fiatalabb érzetű bőrt eredményez.

*organikus

Málnamagolaj

MIRTUSZ

A mirtusz egy Peruban élő örökzöld cserje, kis lándzsa alakú levelekkel és fehér virágokkal, melyekből vízgőz desztillációval nyerik ki az illóolajat. A növény bogyóiból lekvárt főznek, szárítva pedig egyes vidékeken borshelyettesítő fűszerként is alkalmazzák.

Élénkítő, friss, fűszeres, kámforos, ugyanakkor édeskés virágillatú olaj, amely nyugtató, fertőtlenítő hatású. Javítja a bőr tónusát, fokozza a vérkeringést, továbbá kiválóan ápolja a zsírosodásra hajlamos, pattanásos bőrt.

SHEAVAJ

Butyrospermum Parkii* – Afrika

A sheavaj a sheafa diójából kinyert olaj, amely évezredes múltra tekint vissza szépségápolásban – olyannyira, hogy a mondák szerint Kleopátra is szívesen használta.

A sheavaj könnyen felszívódik, természetes védelmet biztosít az UV sugársással szemben, gazdag A- és E-vitaminforrás, nem utolsó sorban pedig lágyítja és hidratálja a bőrt.

*organikus, finomítatlan

Sheavaj

SZEGFŰSZEG

A szegfűszeg illóolajat a Délkelet-Ázsiában őshonos örökzöld szegfűszegfáról (Eugenia caryophyllata) összegyűjtött, szárított, rózsaszín virágrügyek desztillációjával állítják elő. 

Keleties, misztikus, édes és fűszeres jellegű illattal rendelkezik. 

A szegfűszegolajban lévő eugenol megújító és stimuláló szerepe növeli a bőr véráramát. Szervezetre gyakorolt jótékony hatásait fokozza a fertőtlenítő és – a benne található flavonoidok okán – gyulladáscsökkentő tulajdonsága is.

Antioxidáns tartalma miatt hozzájárulhat az immunrendszer védelméhez.

SZERECSENDIÓ

A Malajziában őshonos fa barna diói édes, fűszeres, meleg, enyhén fás illóolajat rejtenek magukban.  

Az aromaterápiában használatos szerecsendió különleges illata megnyugtatja az érzékszerveket, javítja a koncentrációt és elősegíti a pihentető alvást. 

Gyulladásgátló, antimikrobiális és antioxidáns tulajdonságai hozzájárulhatnak a tiszta, ragyogó arcbőr eléréséhez, ezenkívül csökkenti a ráncokat és az öregedés egyéb jeleit is.

SZŐLŐMAGOLAJ

Vitis Vinifera* – Földközi-tenger térsége, Közép-Ázsia

A szőlő a világ egyik legkedveltebb gyümölcse, a magját mégis méltatlanul kevesen használják fel. Pedig a szőlőmag rendkívül gazdag E-vitaminban – még az olívaolajat is megelőzi ebben a versenyben –, de dúskál az A-, B- és C-vitaminokban is. Ezek a tápanyagok fokozzák a bőr nedvességtartalmát, kiegyenlíti a bőrfelületet, továbbá védi a bőrt az UV sugárzástól. A magas linolsav tartalmának köszönhetően segít a pattanások, a dermatitis, az allergiás reakciók, az atópiás ekcéma, valamint a száraz, viszkető bőr kezelésében.

*organikus, szűz

Szőlőmagolaj

UCUUBA VAJ

Az ucuuba vaj a Közép- és Dél-Amerikában őshonos ucuuba fa magjaiból származó alapanyag, amelyet hidegsajtolással állítanak elő. Neve a fa őshonos nevének jelentését hordozza: a zsír (ucu) és fa (yba) szótagokból.

Rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban; felhasználható a száraz és érett bőr feltöltésére, de kiválóan hasznosítható tonizálására és hidratálására is. Épp ezért az ucuuba vaj ideális krémek, testápolók, testvajok és más bőrápoló készítmények készítéséhez. 

Sötétbarna színének köszönhetően felhasználható sötét, gazdag színű szappanok előállítására, de gyakori alapanyag a növényi alapú viaszokkal készített gyertyákban is. Fő funkciója ugyanakkor mégis a hatékony hidratálás és a bőr regenerálása, hiszen bővelkedik A- és C-vitaminokban, valamint telítetlen zsírsavakban. Ideális pattanásos, irritált bőr kezelésére, kiváló gyulladáscsökkentő, egyúttal bőrfiatalító hatásából adódóan is kimagasló összetevő.